Sporthírek

Nyert a Real a madridi derbin

Nyert a Real a madridi derbin
1-0-ás hátrányból fordított és nyert a Real Madrid 3-2-re az Atletico Madrid ellen a Bernabeuban. Így a fővárosiak tovább őrik kétgólos előnyüket a Barcelonával szemben.
Ebben a szezonban még nem kapott ki a real Madrid hazai pályán. Ennek tekintetében sok jóra nem számíthattak az Atletico Madrid játékosai. Ám ennek ellenére mégis ők szerezték meg a vezetést a 10. percben. Agüero kapta meg balról a labdát, amelyet egy pöccintéssel Reyes felé továbbított, az ex-Realos pedig ballal a hosszúba tekert. A vendégek ezután végig alárendelt szerepet játszottak, talán azt hitték kibírják kapott gól nélkül a Real ellen, amelyre nem igazán jellemző, hogy 2-3 gólnál kevesebbet rúg a bajnokságban. Természetesen ez most sem változott.

Xabi Alonso három gólban is benne volt, igaz egyet az Atleticonak készített elő

Xabi Alonso három gólban is benne volt,
igaz egyet az Atleticonak készített elő

A második félidő 4. percében Granero fejelt kapura, amely a hosszú oldalon ácsorgó Xabi Alonso elé került, ő pedig a kapufa tövéből a hálóba tessékelte a labdát. Hat perccel később a kközéppályás maga szolgálta ki Arbeloat. A hajszál pontos keresztlabdát a védő tanítani való módon maga elé tette, majd csatárokat megszégyenítő módon megforgatta védőjét és a kapuba lőtt. Ezzel már a Real vezetett. A 62. percben pedig jött a már-már szinte elmaradhatatlan Higuaín találat. Igaz szerencsésen került a támadó elé a labda, de jókor kell lenni a jó helyen, Higuaín pedig a bal alsóba passzolt. Hat perccel később aztán visszajött az Atletico a mérkőzésbe. Egy bal oldali szöglet után Xabi Alonso kézzel ért a labdához. A tizenegyest Forlán értékesítette.

Casillas úgy kapott két gólt, hogy szinte védenie sem kellett

Casillas úgy kapott két gólt, hogy
szinte védenie sem kellett

De ennél többre nem voltak képesek a vendégek, a blancok pedig visszavettek a tempóból és megnyerték a mérkőzést.
A Barcelona idegenben győzött a Mallorca ellen Zlatan Ibrahimovic 63. percben szerzett találatával, így még mindig a Reallal azonos pontszámmal áll a tabellán. Nem volt könnyű győzelem a katalánok számára, hiszen a Mallorca hazai pályán nem igen engedi nyerni ellenfeleit. Az edzőváltáson átesett Sevilla sima 3-0-ás vereségbe szaladt bele a Villarreal otthonában, de a harmadik Valencia sem tudott nyerni, amely a kiesőzónából menekülő Zaragoza otthonában kapott ki 3-0-ra
.

p.sz.

Premier League hírek

A cikk támogatója MCOnet Média csoport.
Web: www.mconet.hu
E-mail: info@sport-net.hu