Sporthírek

Őrzi két gólos előnyét a Real, Messi megint hármat lőtt

Őrzi két gólos előnyét a Real, Messi megint hármat lőtt
Egyelőre még mindig nem tud hibázni a Real Madrid és a Barcelona, akik azonos pontszámmal állnak a tabellán, de a fővárosiak két plusz góljuknak köszönhetően vezetik a bajnokságot. Messi ismét triplázott.
Folyamatosan gyártja a gólokat a Real Madrid és a Barcelona. Szombat este még úgy nézett ki szűk egy óra játék után, hogy botlani fog a fővárosi alakulat. Manuel Pellegrini csapata a Sporting Gijónt fogadta a Bernabeuban. A vendégek az 53. percben jutottak vezetéshez David Barral góljának köszönhetően. A blancok a bekapott gól után azonnal össze szedték magukat, hiszen tudják, hogy egy ilyen hiba a bajnoki cím elvesztéséhez vezethet. A hétről hétre egyre jobb teljesítményt nyújtó Rafael van Der Vaart két perccel a vendégek gólja után betalált. Majd jött Xabi Alonso és újabb két perc elteltével máris a Real Madrid vezetett. Mondhatni, hogy a királyi gárda negyedórányit kellett játszon, mivel Higuaín a 68. percben megszerezte csapata harmadik gólját, így a Real Madrid nyert, őrizve kétgólos előnyét.

Higuaín szerezte a Real harmadik gólját

Higuaín szerezte a Real harmadik gólját

A Barcelona le is dolgozhatta volna ezt a hátrányt. Lionel Messi megint pazar játékkal rukkolt elő. Az argentin aranylabdás már az 5. percben betalált méghozzá fejjel. Sokáig nem változott az eredmény. A második játékrész közepe felé Messi volt nagyon agresszív. A felező vonalnál Herreraval küzdött egy nagyot a labdáért, azután elindult, elfektetett egy védőt, majd a tizenhatosnál úgy megforgatta Continit, hogy az olasz tán még azóta is szédeleg. Ezután Messi a hosszúba lőtt. A 78. percben Iniesta szolgálta ki a z apró támadót, aki ballal szépen a kapuba tekert. Ezzel 3-0, Messi ismét triplázott.

Messi (balra) ismét triplázott

Messi (balra) ismét triplázott

Ám a meccs hajrájában mintha szétesett volna a Barcelona, Andrián Colunga öt perc alatt két gólt is szerzett. Egyet jobbal, egyet ballal. Pep Guardiola szinte nem hitt a szemének, de a 90. percben Messi megint elindult a labdával, az első védőn átemelte azt, a másodikat megforgatta, a harmadik védőt, Continit elfektette, aki lerántotta a támadót a tizenhatoson belül. A bűntetőt Ibrahimovic értékesítette, a Barca pedig nyert 4-2-re.
A Bajnokok Ligája pozíciót érő helyezésre törö Mallorca 4-1-re verte meg az Atletico Madridot. Ezzel a csapat már negyedik a tabellán két ponttal megelőzve a Sevilla csapatát, amely 2-0-ás vereséget könyvelhetett el az Espanyol otthonában. A Valencia az elmúlt hetek botlásait követően nyerni tudott az Almería ellen, így négy pontos előnnyel őrzi harmadik helyét.


A La Liga 27. fordulójának eredményei:

Athletic Bilbao    2 - 2    Getafe: 2-2
Deportivo    0 - 2    Valladolid: 0-2
Xerez    2 - 1    Tenerife: 2-1
Real Madrid    3 - 1    Sporting Gijon: 3-1
Espanyol    2 - 0    Sevilla: 2-0
Malaga    2 - 0    Villarreal: 2-0
Mallorca    4 - 1    Atletico Madrid: 4-1
Osasuna    1 - 3    Racing Santander: 1-3
Valencia    2 - 0    Almeria: 2-0
Zaragoza    2 - 4    Barcelona: 2-4


p.sz.

La Liga hírek

A cikk támogatója MCOnet Média csoport.
Web: www.mconet.hu
E-mail: info@sport-net.hu