Sporthírek

Simán győzött az Inter, a Milan viszont kikapott

Simán győzött az Inter, a Milan viszont kikapott
Négy pontra nőtt a listavezető Inter előnye az olasz bajnokságban, miután a Livornot hazai pályán 3-0-ra legyőzte. A Milan kikapott a Parmatól, míg a 2-0-ra diadalmaskodó Roma megelőzte őket.
Három nyeretlen mérkőzés után ismét győzött José Mourinho csapata, az Inter a bajnokságban. Az első félidőben a milánóiak alaposan megdolgoztatták Rubinhot, a Livorno brazil hálóőrét, de honfitársa Julio Cesar hárításaira is szükség volt alkalom adtán a túloldalon. A 36. percben aztán nagyon rosszul helyezkedtek a Livorno védői, Eto'o pedig a tizenhatos bal oldalánál megkapta a labdát, és jobbal a hoszúba tekert. Három perccel később Rubinho bravúrosan hárította a kameruni támadó újabb próbálkozását.

Eto'o ollózva is betalált a Livorno kapujába

Eto'o ollózva is betalált a Livorno kapujába

De a 41. percben már ő is tehetetlen volt. Pandev a keresztlabdát lekezelte, beeelte Eto'o-nak, aki lehet, hogy meglőtte a forduló gólját. Az afrikai támadó ollózva, háttal a kapunak talált be a Livorno hálójába. A 61. percben a vendégek ismét nem vették komolyan az Inter támadását, így Maicon is gólt szerzett, az Inter 3-0-ra győzött.
A Roma ezúttal a Bologna otthonába látogatott. A farkasoknak is fontos volt győzni, ha lépést akartak tartani a két nagy riválissal. Ennek szellemében mentek is előre a fővárosiak, de egy félidőnyi játék után az eredményjelzőn még mindig 0-0 állt.

Julio Baptista biztosította be a Roma győzelmét

Julio Baptista biztosította be a Roma győzelmét

De Rossi a 48. percben lőtt egyet távolról, amelybe Riise még beletette a lábát, így az háríthatatlanul gurult a hazaiak kapujába. A mérkőzés hajrájában a csereként beállt Julio Baptista kapott egy remek labdát a izenhatoson belül, a brazil pedig a kapu rövid sarkába lőtt.
Viszont a Milan már nem járt annyira jól, mint a Roma és az Inter. Leonardo csapata a Parma otthonában vedégszerepelt. Nagyon nyögvenyelősen ment a játék a piros-feketék számára, ami nem sok jót sejtetett. Meglehetősen unalmas mérkőzésen végül a Parma Bojinov találatával az utolsó percben megszerezte a vezető találatot, így a Milan lemaradt az Intertől, ráadásul a Roma is befogta őket pontszámban.


A 30. forduló eredményei:

Atalanta - Cagliari: 3-1
Bari - Sampdoria: 2-1
Bologna - AS Roma: 0-2
Catania - Fiorentina: 1-0
Genoa - Palermo: 2-2
Inter - Livorno: 3-0
Lazio - Siena: 2-0
Parma - AC Milan: 1-0
Udinese    - Chievo: 0-0
Napoli - Juvntus ma este

p.sz.

Serie A hírek

A cikk támogatója MCOnet Média csoport.
Web: www.mconet.hu
E-mail: info@sport-net.hu