Magyar Utánpótlás Sport

Simon testvérek: újév, új váll, új kihívások

Simon testvérek: újév, új váll, új kihívások

Korábban már írtunk a súlyemelő Simon testvérekről. Áron és Bence megérdemlik a kiemelt figyelmet: óriási tehetségnek tartják őket kedvenc sportáguk szerény anyagi körülmények között tengődő-lengődő berkeiben. Simonék akár a jövő magyar olimpikonjai is lehetnének. A tehetség, az akarat megvan, néhány „apróság” hiányzik csak: a pénz és támogatók...

Simon Bence

Az apropó, ami miatt billentyűt ragadtam, az év első szintfelmérő versenye, a Budapest Bajnokság, amelyet Simonék egyesülete, a Testvériség SE termében rendeztek. Ha pedig már megrendezték, Bence hatodszorra, Áron ötödszörre meg is nyerte saját súlycsoportját.

Annak ellenére simán, hogy nem is nagyon erőltették a dolgot, hiszen február 22-én már a csapatbajnokság első fordulójában kell majd helytállniuk. Az edzőjük, Végi Imre mindenesetre meg volt elégedve a látottakkal, hiszen a célt teljesítették: hatból hat jó fogást csináltak mindketten.

S ha már a csapatbajnokságoknál tartunk. Nem is olyan rég’ volt, pontosan december 7-én, hogy az Abszolút Csapatbajnokság döntőjében a Tesvériség SE Simonékkal a második helyet szerezte meg úgy, hogy egyik csapattársuk térdsérülés miatt nem tudott részt venni a versenyen... (ez ugyebár barátok között sem kevés ponthátrányt jelent.) Bence akkor 140 kg-ot szakított, 166-ot lökött, három országos csúcsot döntött, míg Áron 135 illetve 150 kilóval, és egyéni csúccsal végzett. Bence kiváló teljesítményével nem mellékesen már a nagyok között is kivívta magának a helyét: januártól felnőtt válogatott!

Szép kis teljesítmény ilyen fiatal srácoktól, ugye?

Áron korábbi cikkünkben említett vállsérülése már a múlté. Sőt, azóta túl is lépett korábbi legjobb eredményein és teljes erőbedobással készülhet a 2014-es megmérettetésekre. Az elkövetkező hónapok egyik kiemelkedő versenye lesz az Iskolás Országos Bajnokság március 21-22-én, szintén a Testvériség SE rendezésében.

Simon Áron

Elmondásuk szerint az idei cél a korosztályos világversenyekre való kijutás és – bár ez nem rajtuk múlik – az edzéskörülményeik javítása. A két fiú a fent említettekhez hasonló kiváló sporteredményeket ugyanis kifejezetten rossz feltételek mellett – vagy inkább azok ellenére – érik el. A pénztelenség sokszor okozott problémát a felkészülési időszakban. A srácok ugyanis nem sok helyről kapnak támogatást. Az egyik pozitív ellenpélda az Mi Team Investment sportmarketing cég, amely régóta egyengeti pályafutásukat és segíti a Simon fiúkat a felkészülésben.