Sporthírek

A Chelsea Anglia bajnoka

A Chelsea Anglia bajnoka
A Chelsea nyolc, a Manchester United négy góllal győzte le ellenfelét. A két óriás párharcát előbbi nyerte, így ülhetett fel Anglia trónjára
A Chelsea törte meg a Manchester United három éves uralmát a Premier League-ben. Carlo Ancelotti szerződtetésével év elején egyértelmű célokat szabott meg a Chelsea vezetője, Roman Abramovic. Ismét megnyerni a trófeát. A londoni alakulat már akkor jó eséllyel pályázhatott a bajnoki címre, amikor nagy riválisát, a Manchester Unitedet hazai pályán legyőzte április 4-én hazai pályán 2-1re. Ekkor ugyanis a Chelsea beelőzte a MU-t. Ezek után egyszerű volt a képlet, minden meccset meg kell nyerni. 7-1- az Aston Villa ellen, 7-0 a Stoke ellen és most 8-0 a Wigan ellen. ennyi gólt még nem is rúgott Carlo Ancelotti csapata a szezonban egy mérkőzésen sem.

A Chelsea ismét bajnoki címnek örülhet

A Chelsea ismét bajnoki címnek örülhet

Mint ahogyan az is rekordnak számí, hogy a Chelsea 103 gólig jutott a bajnokságban. Az eredmények alapján tehát joggal elmondhatjuk, hogy Lampardék joggal lettek bajnokok. Bár a Manchester United is meg tett mindent, legyőzte a Stoke City-t 4-0-ra bízva abban, hogy a Wigan talán megszorongatja a riválist, de erre kevés volt az esély. Az Arsenal, amely a harmadik helyen végzett a tabellán szintén 4 gólt rámolt be az Európa Liga döntős Fulhamnek.

Drogba mesterhármast szerzett

Drogba mesterhármast szerzett

A Tottenham viszont meglepetésre kikapott a már biztos kieső Burnley otthonában 4-2-re, ez mindenképp meglepetés, de ha azt vesszük alapul, hogy a Spurs már az előző fordulóban bebiztosította BL selejtezős pozícióját, egyáltalán nem meglepő. A következő idényben tehát a Chelsea, a Manchester United és az Arsenal BL főtáblás, míg a Tottenham selejtezőn kell szerepeljen. Az egyetlen Európa Ligás helyezést a Manchester City szerezte meg.


A Premier league 38. fordulójának eredményei:


Arsenal - Fulham: 4-0
Aston Villa - Blackburn: 0-1
Bolton - Birmingham: 2-1
Burnley - Tottenham: 4-2
Chelsea - Wigan: 8-0
Everton - Portsmouth: 1-0
Hull City - Liverpool: 0-0
Manchester United - Stoke City: 4-0
West Ham - Manchester City: 1-1
Wolverhampton - Sunderland: 2-1

p.sz.

Premier League hírek

A cikk támogatója MCOnet Média csoport.
Web: www.mconet.hu
E-mail: info@sport-net.hu