Sporthírek

Győzött az Inter és a Milan, kikapott a Juventus

Győzött az Inter és a Milan, kikapott a Juventus
Hétvégén rendezték a Serie A 26. fordulóját, ahol a listavezető Inter 3-2-re nyert az Udinese otthonában, az üldöző Milan, Roma duó közül csak az előbbi győzött.
Három bajnoki döntetlen után ismét győzött José Mourinho csapata, az Inter. A kék-feketék hét közben a Chelsea-t fogadták a San Siroban a Bajnokok Ligájában, most viszont az Udinese otthonában kellett bizonyítsanak. A városi rivális Milan 3-2-re nyert korábban, az Inter lemásolta ugyanazt az eredményt. Pepe találatával a második percben az udineiek jutottak vezetéshez, amelyre Mario Balotelli három percen belül válaszolt. A milánóiak szép lassan belendültek és egy félidő alatt már 3-1 volt az eredményjelzőn. Maicon és Milito volt eredményes. Di Natale még az 52. percben tizenyegyesből szépített, de egyenlítésre nem került sor.

Mourinho (középen) egykedvűen ücsörög

Mourinho (középen) egykedvűen ücsörög

A közvetlen az Inter nyomában lévő AC Milan sima 3-1-es győzelmet aratott a kieső zónában szerénykedő Atalanta ellen. A sérüléséből felépülő Alex Pato egyre jobb formában van, két gólt is szerzett a találkozón. Leonardo csapatának harmadik gólját Boreillo szerezte Ronaldinho elhibázott bűntetője után. A bergamoiak csak egy gólra voltak jók a Milan ellen, arról pedig Valdés gondoskodott.

Pato két gólja után futás közben meghúzódott

Pato két gólja után futás közben meghúzódott

Megszakadt a nagy római menetelés, de azért még nem kell temetni a Romat. A farkasok október 28-a óta nem kaptak ki a bajnokságban, de most a kiélezett versenyfutásban nem sikerült felülkerekedniük a Napolin. Pedig fővárosiak 2-0-ra is vezettek egészen a 75. percig, amikor Denis szépített a Napoli részéről, majd a mérkőzés utolsó pillanatában még egy bűntetőt is sikerült összehozni, amelyet Hamsik értékesített. Így lett 2-2 a mérkőzés végeredménye. A Juventus lendülete viszont megtört. A zebrák hazai pályán rangadót játszottak a Palermoval. A mérkőzés előtt a torinóiak a negyedik helyen álltak és közvetlenül mögöttük volt a Palermo. A szicíliaika 2-0-ra nyertek, így két ponntal megelőzték a Juventust.


Serie A 26. forduló eredményei:

Catania - Bari: 4-0
Lazio - Fiorentina: 1-1
AC Milan - Atalanta: 3-1
Chievo - Cagliari: 2-1
Genoa - Bologna: 3-4
Livorno - Siena: 1-2
Napoli - AS Roma: 2-2
Parma - Sampdoria: 1-0
Udinese - Inter Milan: 2-3
Juventus - Palermo: 0-2


p.sz.

Európa Liga gólok

A cikk támogatója MCOnet Média csoport.
Web: www.mconet.hu
E-mail: info@sport-net.hu