Sporthírek

Drogba sokat vár az új edzőtől

Drogba sokat vár az új edzőtől
Vasárnap menesztették Elefántcsontpart szövetségi kapitányát, Vahid Halihodzicot. Így a világbajnokságon résztvevő csapat jelenleg állandő tréner nélkül készül.

Furcsa kapcsolatba került Guus Hiddink és az elefántcsontparti válogatott. Vasárnap ugyanis az eddigi szövetségi kapitányt, Vahid Halihodzicot eltávolították posztjáról. Elefántcsontpart közben barátságos mérkőzésen 2-0-ra kikapott Dél-Koreától. Jelen állás szerint úgy fest a dolog, hogy Guus Hiddink, aki szerződése alapján július végéig az orosz válogatottat irányítja, a 2010-es Dél-afrikai világbajnokság idejére Elefántcsontpart kispadjára ülhet le.

Drogba (sárgában) pazar szabadrúgásokra képes

Drogba (sárgában) pazar szabadrúgásokra képes

Ez azért válik lehetségessé, mert a szbornaja nem jutott tovább a selejtezők küzdelmei során, az afrikai csapat viszont részvevő, de nincs szövetségi kapitány, aki esetleg eredményeket érhet el a nyári világbajnokságon. Most úgy tűnik, hogy Guus Hiddink foja irányítani az elefántokat, azután pedig elfoglalja helyét a tökök válogatott élén. Didier Drogba, az elefántcsontparti sztár sokat remél az új trénertől. A Chelsea gólvágója elmondta, hogy nagyon sok történet kering a jelenlegi helyzettel kapcsolatban.

Hiddink irányíthatja Elefántcsontpartot a világbajnokságon

Hiddink irányíthatja Elefántcsontpartot a világbajnokságon

"Remélem a menedzser segít nekünk fejlődni és segít jobban játszani a jelenleginél. Az eredmény nem jó, de ez kifejezetten a tréningek miatt volt. Nem volt menedzser és a legtöbb játékos nem mutatott vágyat"- utalt Didier Drogba, a válogatott csapatkapitánya a Dél-Korea elleni 2-0-ás vereségre. Amennyiben Guus Hiddink átveszi Drogbáék irányítását, úgy ismét együtt dolgozhat egykori tanítványával, akivel a Chelseanél eltöltött fél év alatt munkálkodott. Drogba szereti és tiszteli Hiddinket, mint embert és mint menedzsert. Oroszország egyébként a holland mester irányításával szerda este 1-1-es döntetlent játszott Magyarországgal barátságos mérkőzésen.


p.sz.

VB 2010 hírek

A cikk támogatója MCOnet Média csoport.
Web: www.mconet.hu
E-mail: info@sport-net.hu