Sporthírek

VB 2010: B-csoport

VB 2010: B-csoport
Pénteken veszi kezdetét a 2010-es dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság. Ezúttal a B-csoport négyesét vettük "górcső" alá.
Argentína, Nigéria,Dél-Korea és Görögország. Akárcsak 1994-ben az Egyesült Államokban. Az akkori vilgábbajnokságon a dél-koreaiak kivételével a másik három csapat is egy kvartettben harcolt a továbbjutásért. Bulgária volt a negyedik. Ha a 94-es vb-ből indulunk ki, akkor Nigéria kell végezzen az első helyen, Argentina pedig nem jut tovább a csoportból. Azóta azért eltelt már 16 esztendő és nem valószínű, hogy ez meg fog történni.

Messi az egész torna egyik legnagyobb sztárja

Messi az egész torna egyik legnagyobb sztárja

Ugyanis a csoport legnagyobb favoritjának kétség kívül Argentína számít. Diego Maradona szövetségi kapitány olyan sztárokat vonultat fel, mint például Carlos Tevez, a 2009-es év aranylabdása, Lionel Messi és az Interrel Bajnokok Ligáját, Olasz-kupát és olasz bajnokságot nyerő Diego Milito. Természetesen mondani sem kell, hogy a dél-amerikai országban nagy az elvárás az Albicelestével kapcsolatban. Ráadásul Maradonának ez lesz az első világeseménye edzőként.

Kanunak ez lesz a harmadik vb-je

Kanunak ez lesz a harmadik vb-je

A kvartett további három helyezettje viszonylag egyforma erősségű, ám ki kell emelni a 2004-es Európa-bajnok Görögországot, amely Rehhakles mesterrel (Otto Rehhagel) sikeres esztendőket fut. És akkor még ott van Dél-Korea is, amely a 2002-es világbajnokságon, igaz ugyan, hogy némi bírói segítséggel, de óriási bravúrt vitt véghez, amikor eljutott az elődöntőig. A bronzmeccsen pedig Törökországtól kapott ki. Nigéria pedig az utóbbi idők szinte állandó résztvevője a világbajnokságnak. Bár a régi nagy nevek, mint például a nigériai Zidane, Jay-Jay Okocha már nincsenek, azért a keret nem gyenge. Yobo, Martins és persze a kihagyhatatlan Kanu is valamely Premier League csapatát erősítik.


p.sz.

VB 2010: A csoport

A cikk támogatója MCOnet Média csoport.
Web: www.mconet.hu
E-mail: info@sport-net.hu