Sporthírek

Malouda: Meg kell menteni a becsületünket

Malouda: Meg kell menteni a becsületünket
Szégyenletes teljesítményt nyújt a francia válogatott Raymond Domenech irányításával. Tegnap este Mexikó verte meg őket 2-0-ra, így az utolsó mérkőzésen a becsületért harcol a csapat.
Már csak egy mérkőzés van hátra Franciaországnak a világbajnokságból, Dél-Afrika ellen. ugyanis Raymond Domenech csapata annyira rosszul áll a kínkeservesen megszerzett 1 pontjával, hogy csodára lesz szükségük, hogy továbbjussanak a csoportból. Ezúttal Mexikó hagyta helyben őket, Florent Malouda, a Chelsea középpályása pedig már érzi, hogy ez a vég. "Meg kell mentenünk a becsületünket, szégyen ez a vereség számunkra. Nehéz bármit is reagálni ilyen hamar a mérkőzés után. Nem mehetünk haza győztes meccs nélkül"- mondta Malouda.

Domenech-et a sírás kerülgeti

Domenech-et a sírás kerülgeti

A vereség teljességgel sokkolta a francia csapatot és ezúttal Raymond Domenech szövetségi kapitány sem tudott sokat mondani: "Nem találok szavakat, ez nagyon kiábrándító. Ha tudnánk magyarázattal szolgálni, megoldottuk volna a helyzetet (a pályán). Nem tudom mit mondjak a játékosoknak. A becsületünkért kell játszanunk az utolsó mérkőzésen." A mostani eredmények alapján úgy tűnik, Franciaországnak csak minden második világbajnokságon megy a játék. Emlékezhetünk, hogy 1998-ban nyertek tornát, de a 2002-es nagy bukás volt. Jött a 2006-os ezüst érem, de a mostani megint nagy kudarc. Így talán majd négy év múlva Brazíliában ismét sikerül nagyot alkotni. De alighanem sokan várják már, hogy Laurent Blanc leváltsa Raymond Domenech-et.


p.sz.

VB 2010 hírek

A cikk támogatója MCOnet Média csoport.
Web: www.mconet.hu
E-mail: info@sport-net.hu